PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             AGENDA             SHOP

Teletext feat.
DE ROMA, WALPURGIS & STAD ANTWERPEN


Teletext organiseert op 1 mei 2021 Een nyeu liedeken, een eendaags festival in de Roma in Antwerpen. Samen met artiesten, denkers, sprekers en inwoners van Antwerpen gaan we in gesprek over de rol van volksmuziek in de stad vandaag.

Wat kunnen we leren over de grond waarop we leven van de liederen die hier gezongen werden? Welke plaats heeft dit immaterieel erfgoed in de superdiverse stad? Hoe moeten oude volksliederen transformeren zodat ze voor ons allemaal spreken?

Wij zoeken 3 makers die zich via hun eigen (kunst)discipline in een korte performance verhouden tot deze vragen. Wil je een 16e eeuwse melodie op beats zetten? Moppen uit de 19e eeuw herschrijven tot sluw cabaret? De politieke ideologie achter moordliederen onderzoeken? Of heb je een ander idee dat met de actualisering van Antwerpse volksliederen te maken heeft? Dan is dit project iets voor jou.


WAT?
        Jij maakt een performance van max 30 minuten voor het festival Een nyeu liedeken. Wij bieden jou €1.000,- totaalbudget, 2 weken repetitieruimte in deFENIKS (Mortsel) en inhoudelijke ondersteuning.
        Je bent vrij in vorm (tekst, theater, dans, muziek, drag, spoken word, dj, film, andere), genre en taal. De performance hoeft niet Nederlands gesproken te zijn. 
        Je hoeft geen ervaring te hebben met erfgoed of volksmuziek. Wij denken inhoudelijk mee, helpen je zoeken en brengen je met de juiste mensen in contact. Andersom vragen we jou om met ons in gesprek te blijven over jouw maakproces en je denkstappen.

We moedigen experiment en radicale vernieuwing sterk aan.


HOE?
Vertel ons over jouw plannen via een tekst van max. 750 woorden of in een filmpje van max. 4 minuten. Stel jezelf voor, vertel wat je wil doen en waarom. Stuur je idee uiterlijk 25 september 2020 naar teletextmuziek@gmail.com. Na een eerste selectie vinden in de week van 12 oktober 2020 kennismakingsgesprekken plaats. Voor 1 november hoor je de beslissing.

MEER PROJECTEN        

CONTACT 

Vind Teletext op:

 ︎     ︎     ︎     ︎     ︎

︎  teletextmuziek@gmail.com
 ︎ +32 4 73 45 96 92