PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS            AGENDA            SHOP             ︎FESTIVAL︎

      SASCHA
Sascha Bornkamp (1994) is muziek- en theatermaker werkzaam in België en Nederland. Na het afronden van haar Master Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2017 is ze o.a. te zien in Metaman van Orkater, Feelings van Pascal Buyse en solovoorstelling Echo.

Sinds 2018 vormt Sascha samen met Juicy Dune IJsselmuiden literair performance-duo Wang. Onder deze naam creëeren ze de theatertekst +, die meer dan 60 keer speelt in België en Nederland. Met ondersteuning van Laika herwerkt Wang deze tekst tot jeugdvoorstelling De tafel van plus (10+), die vanaf juni 2020 ook aangeboden wordt als luisterervaring. In seizoen 2019/2020 creëert Wang met steun van Zuidpool een tweede theatertekst, X, die de kracht & macht van het woord ‘wij’ onderzoekt.

In 2019 creëert Sascha met Misja Nolet de intieme audio-installatie Wachtgeluiden, die de liederen en verhalen bundelt van vrouwelijke bewoners van een vluchtelingencentrum.
Wachtgeluiden staat o.a. in deSingel en de Toren van Babel en komt tot stand i.s.m. CERA, Wilde Raven, Het Rode Kruis, deSingel, Musica en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Vanaf mei 2020 is Wachtgeluiden ook te online beluisteren via alle podcastplatforms.

Als mede-oprichter van vzw Odessa maakt Sascha in samenwerking met Silke Thorrez en elf Oekraïense jongeren het theaterproject Odessa, dat via het oeuvre van fotograaf Boris Mikhailov de Oekraïense identiteit onderzoekt. 

Sinds 2017 werken Leonore en Sascha samen onder de naam Teletext. Waar Teletext begint als een Nederlandstalige popband, groeit het uit tot artistiek platform dat conceptueel en transdisciplinair te werk gaat en sterk van samenstelling verandert. Teletext maakt muziek/theater, zoekt artistiek-maatschappelijke verbindingen met de stad en broedt op een podcast.
Sascha geeft workshops en lessenreeksen theater, muziek en creatief schrijven voor o.a. CvA, MJTS en Muzische Workshops. Ze is eindregisseur van de performance A white man’s burden van Bastiaan Vandendriessche voor Welcome to our Guesthouse in 2018 en theatervoorstelling How to be (a feminist) in 2019.

Sascha Bornkamp is huisartiest van WALPURGIS. 


         TERUG