PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             SHOP

      SASCHA
Sascha Bornkamp (1994) is muziek- en theatermaker werkzaam in België en Nederland. Na het afronden van haar Master Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2017 was ze o.a. te zien in Metaman van Orkater, T.M. van Ontroerend Goed. Ze creëerde in 2018 met Silke Thorrez de theatervoorstelling ODESSA en in 2019 met Misja Nolet de intieme audio-installatie Wachtgeluiden, die de liederen en verhalen bundelt van vrouwelijke bewoners van een Belgisch vluchtelingencentrum.

Sinds 2018 vormt Sascha samen met Juicy Dune IJsselmuiden literair performance-duo Wang. Onder deze naam creëerden ze de theatertekst + die inmiddels meer dan 80 keer speelde voor kinderen en volwassenen en werd uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Na deel twee in een drieluik van theaterteksten, X, creëert Wang met steun van Zuidpool en op uitnodiging van festival En Avant in 2022 een derde voorstelling en het sluitstuk: =.


 Sinds 2017 werken Leonore en Sascha samen onder de naam Teletext. Waar Teletext begon als een Nederlandstalige popband, ontwikkelde het zich tot artistiek platform dat participatief en transdisciplinair te werk gaat en bij ieder project van samenstelling verandert. Teletext wil via artistieke methodes een verbinding tot stand brengen met de wereld en broedt steevast op nieuwe wegen.

Sascha geeft workshops en lessenreeksen theater, muziek en creatief schrijven aan jongeren, kunststudenten en volwassenen. Ze was tevens dramaturg en/of eindregisseur van verscheidene (afstudeer)voorstellingen.
         TERUG