PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             SHOP

      LEONORE
Leonore Spee (1994) studeerde in 2018 af als master Drama-Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Na haar afstuderen creëerde ze met Misja Nolet in Theater Zuidpool de voorstelling How To Be (a feminist). Een theatraal en talig relaas waarin het zelfbeeld van de witte Nederlander wordt onderzocht. De voorstelling speelde in Vlaanderen en Nederland.


Sinds 2017 werken Leonore en Sascha samen onder de naam Teletext. Waar Teletext begon als een Nederlandstalige popband, ontwikkelde het zich tot artistiek platform dat participatief en transdisciplinair te werk gaat en bij ieder project van samenstelling verandert. Teletext wil via artistieke methodes een verbinding tot stand brengen met de wereld en broedt steevast op nieuwe wegen.

In januari 2019 start Teletext een meerjarig artistiek onderzoek naar de betekenis van volksmuziek in nieuwstedelijke contexten: Een Nyeu Liedeken. Het project wordt ondersteund door het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, WALPURGIS, Stad Antwerpen en District Antwerpen en ontvangt in 2019 stimuleringsprijs De Troffel op Festival Cement.

Leonore geeft workshops en lessenreeksen theater, muziek en creatief schrijven. Ze was tevens dramaturg en/of eindregisseur van verscheidene (afstudeer)voorstellingen.

Als freelance actrice is Spee verbonden aan het Gentse theater-performance gezelschap Ontroerend Goed. Ze is te zien in £¥€$, Are we not drawn onward to a new erA & TM.

Leonore Spee is huisartiest van WALPURGIS.        TERUG