PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS            AGENDA            SHOP             ︎FESTIVAL︎

      LEONORE
Leonore Spee (1994) studeerde in 2018 af als master Drama-Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Na haar afstuderen creëert ze met Misja Nolet in Theater Zuidpool de voorstelling How To Be (a feminist). Een theatraal en talig relaas waarin het zelfbeeld van de witte Nederlander wordt onderzocht. De voorstelling speelt in Vlaanderen en Nederland.


In 2017 richt ze met Sascha Bornkamp Teletext op. Wat begint als Nederlandstalige muziekgroep, groeit uit tot artistiek platform van waaruit de twee concepten uitbroeden, samenwerkingsverbanden leggen, muziektheater maken en onderzoek doen.

In januari 2019 start Leonore met Bornkamp en meerjarig artistiek onderzoek naar de betekenis van volksmuziek in nieuwstedelijke contexten: Een nyeu liedeken. Het project wordt ondersteund door het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, WALPURGIS, Stad Antwerpen en District Antwerpen en ontvangt in 2019 stimuleringsprijs De Troffel op Festival Cement.

In de luwte werkt ze met Vivian Klein aan de intieme documentaire Het Vertrek, waarin de transitie van een oude man van zelfstandig naar begeleid wonen in beeld wordt gebracht.

Als freelance actrice is Spee verbonden aan het Gentse theater-performance gezelschap Ontroerend Goed. Ze is te zien in £¥€$ en Are we not drawn onward to a new erA.

Leonore Spee is huisartiest van WALPURGIS.        TERUG