PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS            AGENDA            SHOP             ︎FESTIVAL︎

      ALAN
Alan Van Rompuy (23 juli 1994, Jette) is een Brusselse artiest actief in muziek en theater. In 2018 studeerde Alan met hoge onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als Master In Arts. Hij werkt bij Bandler Ching, Teletext, Kel Assouf, Vieze Meisje en A z e r t y klavierwerke als zowel toetsenist, componist, muziekproducent, schrijver, speler en maker.


De projecten zijn opvallend uiteenlopend qua visie en stijl. Bandler Ching is een jazzrockgroep rond Ambroos De Schepper (Boogie Belgique) die gekenmerkt wordt door lange, spontane en virtuoze improvisaties en een rijkelijk gebruik aan elektronische apparaten, Teletext is een organisatie die Nederlandstalige popmuziek uitbrengt en uitvoert, artistiek onderzoek verricht en evenementen organiseert,
Kel Assouf is een Tuareg rockband, Vieze Meisje is een Nederlandstalige popband rond Maya Mertens met invloeden uit Chicago footwork en house en A z e r t y klavierwerke is Alans alias waaronder hij zelfstandig muziek componeert, uitbrengt en uitvoert.In de periode 2017-2019 speelde hij met Dounia Mahammed de voorstelling w a t e r w a s w a s s e r en in 2018 coachte hij Het Betreft Liefde van Tine Van Aerschot. Alan stond onder meer alreeds op en in Love At First Sight, KAAP, Beursschouwburg, Vooruit, Winternights, De Brakke Grond, Atelier De Figuranten, Theater Aan Zee, C-Mine, OORtreders, Theater Malpertuis, PILAR, Jonge Harten, BOZAR, Stadsschouwburg Antwerpen, Sexyland en De Koer en tourde met Kel Assouf doorheen Israël, Zwitserland, Zweden, Frankrijk en Denemarken.