PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             SHOP

      ZOETE LIEVE GERRITJE
“WIE ZAL DAT BETALEN, ZOETE LIEVE GERRITJE
WIE ZAL DAT BETALEN, ZOETE LIEVE MEID”


© Jade Kerremans

© Olympe Tits
De eerste boer den beste en Gerritje lopen elkaar tegen het lijf, ergens in een Bossche kroeg met uitkijk op de Sint-Jan. Het klikt direct. De eerste boer den beste vraagt of Gerritje soms zin heeft in een kop gesuikerde brandewijn. Er breekt een ei in haar rieten mand.


Zoete Lieve Gerritje is klaar voor een comeback.


In de muziektheatervoorstelling Zoete Lieve Gerritje zoekt Teletext naar de wortels van het eeuwenoude Bossche stadssymbool. Wie was die mysterieuze figuur Gerritje, en waarom wordt ze al eeuwen door ons bezongen? Waar staat ze voor?© Olympe TitsZoete Lieve Gerritje is een absurdistische radioshow waarin Teletext - samen met een schare aan lokale stemmen - op zoek gaat naar de wortels van het bijna vergeten personage Gerritje. Passeren de revue: biljartende Bosschenaars, de kaas- en visboer, het meisjeskoor van de Bossche kathedraal, Extinction Rebellion en Gerlachus van der Elsen. Deze locatievoorstelling werd gecreëerd voor Festival Boulevard 2021 in coproductie met Festival Cement.
Meer weten of Zoete Lieve Gerritje boeken? Neem contact met ons op!


© Olympe Tits
CONCEPT, TEKST, SPEL: Leonore Spee, Sascha Bornkamp
MUZIEK: Gode Kempen
SOPRAAN: Helena Koopman, Marjorie Lieben, Ava van Dijk
EINDREGIE: Marie Pien
SOUNDTRACK: Zino Moons
KOORCOMPOSITIE: Peter Spaepen
KOREN: Vrouwenkoor Ongehoord, Schola Iuventatis
MIXING & MASTERING: Stef Van Alsenoy
ONDERZOEK: Anouk Rasson (stage)
BEELD: Jade Karremans
PRODUCTIE: Rick Hooijberg
GELUID: Thom Goverde, Boeis Römer
IN SAMENWERKING MET: Festival Cement, Erfgoed Brabant
MET ONDERSTEUNING VAN: Fonds Voor Cultuurparticipatie, Festival Cement
MET DANK AAN: Joop Hintzen, Wijkgebouw De Slinger, Trotse Jonge Boeren, Lia van Wijk, Berdien van Everdingen, Willemien Verbeek, Extinction Rebellion Den Bosch, Jolijn de Bruijn, Dinanda Luttikhedde, Alicha Mathilda, Emmy Nellissen, Judith Hendrickx, Geeke Van Dijk, De Grote Kerk Den Bosch,  Diny & Jes van Rixtel, Piet van Cruyningen, Monique Verschure, Maris van Leeuw, Ans van den Bosch van Dillen, Cor Swanenberg, Boerenbondsmuseum, Maaike van Breugel, Naomi Fadda, Tuinderij ‘t Wild, Elly de Werd en Festival BoulevardMEER PROJECTEN