PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             SHOP


Lalaei, de podcast

Slaapliedjes zijn van overal en van alle tijden. Wat betekenen slaapliederen voor ons en wat vertellen ze over ons?In ‘Lalaei, de podcast’ volgt Teletext de bedrituelen van ouders en hun kinderen. De kinderslaapkamer vormt de setting voor een intieme reflectie op ouderschap, een gesprek over het creëren van gewoontes en het zoeken van betekenis in rituelen.

Aflevering 1 - De Voorstelling
Met: Sarah Akbari, Marie Philips, Toon Callier, Pien en Rosie


In de eerste aflevering van ‘Lalaei, de podcast’ maken we kennis met de artiesten van muziektheatervoorstelling Lalaei. Aan het woord zijn zangeres Sarah Akbari, storyteller Marie Philips en muzikant Toon Callier. We zoomen in op het maakproces, duiken in de wereld van Iraanse slaapliederen en volgen Toon mee de slaapkamer van zijn kinderen in, waar we hun bedtijdritueel mogen bijwonen.


Aflevering 2 - Enrique Noviello

In de tweede aflevering van ‘Lalaei, de podcast’ spreken we met muzikant en theatermaker Enrique Noviello. Als vader van twee tweelingen weet hij als geen ander hoe waardevol slaapliedjes en slaaprituelen zijn, zowel voor kinderen als voor ouders. We spreken met Enrique over vader worden in een wereld vol absurditeiten en tegenstellingen. Over hoe je eigen verleden je ouderschap kleur geeft. En hij zingt voor ons een wonderbaarlijk slaapverwekkende versie van het iconische Chega De Saudade van Antonio Carlos Jobim.

Aflevering 3 - Maud Vanhauwaert
In de derde aflevering van ‘Lalaei, de podcast’ spreken we met dichter Maud Vanhauwaert over het bedritueel dat zij ontwikkelde met haar bijna-driejarige dochter en over hoe voorlezen, verbeelding en dinosaurussen daarin van groot belang zijn.

Aflevering 4 - Hanim Kapusuz
Wat betekent veiligheid in een onveilige wereld? Hoe zorgen we voor onze kinderen wanneer wij zelf zorg nodig hebben? In de vierde aflevering van ‘Lalaei, de podcast’ spreken we met Hanim Kupusuz. Elke avond zingt ze voor haar dochter, Neva, een liedje uit de Turkse cultfilm Selvi Boylum Al Yazmalım. En vandaag mogen wij meeluisteren.

Aflevering 5 - Fatima Llouh
In het bedtijdritueel van Fatima Llouh en haar kinderen wisselen de avonturen van Jommeke en versregels uit de Koran elkaar af. In de vijfde aflevering van ‘Lalaei, de podcast’ spreken we met Fatima over het integreren van meerdere culturen in de opvoeding, over het proces van ‘inner child healing’ en het belang van dankbaarheid naar vorige generaties.
Aflevering 6 - Eva De Hondt
Voor het eerst spreken we met een ouder van tieners. De drie zoons van Eva De Hondt doppen hun eigen boontjes, gaan zelf naar school en naar bed. We bezoeken Eva dan ook niet om hun huidige bedritueel bij te wonen, maar om te reflecteren op de zogenoemde tropenjaren. Hoe heeft zij die eerste levensjaren van haar kinderen ervaren? Hoe is het om in het ouderschap geworpen te worden, waar hou je je aan vast en wat laat je los?‘Lalaei, de podcast’ wordt gecreëerd bij de muziekvoorstelling Lalaei, die op 17 maart 2022 in première is gegaan op het Klarafestival in Brussel en nu op tournee gaat door België en Nederland. Surf voor de speeldata naar www.zwerm.be/lalaei

Heb je een vraag aan ons? Of ben/ken jij iemand met een bijzonder bedtijdritueel of een prachtig slaaplied? Neem contact met ons op via info@teletextvzw.com!

CREATIE: Leonore Spee, Sascha Bornkamp & Anke Verschueren
PRODUCTIE: WALPURGIS & Cohort
GELUID: Stef Van Alsenoy
NAAR EEN PROJECT VAN: Zwerm i.s.m. Sarah Akbari & Marie Philips
COPRODUCTIE : DeSingel en Klara Festival
MET DE STEUN VAN: De Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen