PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             SHOP

      HET GEHEIM VAN SPERATA
“IK BEN MIGNON. IK BEN HET KIND VAN SPERATA. IK SPREEK NEDERLANDS, MAAR IK SPREEK NIET ZO GRAAG, IK ZING LIEVER.”
©Nisran AzouagheTeletext feat.
WALPURGIS, GO! Atheneum Antwerpen, Sandra Delgadillo, Samuel Vekeman & Ruby Renteurs

Het verhaal van Mignon begint in een klein dorpje in een land hier heel ver vandaan. En in dat land is het warm en staan de citroenbomen altijd in bloei. Onder één van die citroenbomen zit een kind. Het kind heet Mignon.

Meer dan twee eeuwen geleden schreef Johann Wolfgang von Goethe een vuistdikke roman, Wilhelm Meisters Lehrjahre, een coming of age verhaal over een jonge Duitse toneelspeler op zoek naar liefde en zingeving. Een verhaal vol ridderlijke avonturen en filosofische overpeinzingen, ingekleurd met markante baronnen en anarchistische acteursbenden. En ergens in de coulissen, verstopt tussen al die bonte personages, verschijnt en verdwijnt Mignon. Een meisje - of is het geen meisje? - dat nauwelijks spreekt en van stad naar stad trekt met een nomadisch circusgezelschap. Wilhelm kijkt naar Mignon, maar begrijpt niet wie hij ziet. Wie is dit kind dat voor hem staat? Welk geheim ligt op haar tong?


Het ongrijpbare personage Mignon, dat in Goethe’s roman slechts een bijrol speelt en zich door niemand laat kennen, staat in Het Geheim van Sperata voluit in het licht.

Onder begeleiding van Teletext, WALPURGIS en een team van kunstenaars geven de schakelklasleerlingen van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen een stem aan Mignon. Samen creëerden ze in twee maanden een theatervoorstelling vol zelfgeschreven teksten, zelfgemaakte kostuums en muziek. Ze hervertellen het verhaal zoals zij het zien: recht voor de raap, 21e-eeuws en fantasierijk.


Neem contact met ons op voor meer info over onze kunsteducatieve projecten op scholen!

©Monday Agbonzee Jr.REGIE: Mostafa Benkerroum, Leonore Spee en Sascha Bornkamp
MUZIKALE BEGELEIDING: Samuel Vekeman
FYSIEKE COACH: Sandra Delgadillo
KOSTUUMONTWERP: Ruby Renteurs
SCENOGRAFIE & TECHNIEK: Stef Depover
DRAMATURGIE: Judith Vindevogel
PRODUCTIE: WALPURGIS
COPRODUCTIE: Teletext & GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen
MET STEUN VAN: Dynamo
MET DANK AAN: ‘t Werkhuys, Fameus, Evelien van Hemelrijck & Lies Bulckens


MEER PROJECTEN