PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             AGENDA             SHOP

      GENOVEVA
HY SPRAK ‘DEES ONVER-DRAEGBAER SCHAND
IK ZWEER
IK ZAL DIE WREKEN’
Teletext feat.
KunstZ, WALPURGIS, Atheneum Antwerpen, Loods des Doods & Zino MoonsWe bevinden ons in een dorp nabij Trier, Duitsland. Paltzgravin Genoveva ontdekt dat ze in verwachting is van een kind. Wanneer haar man vanwege onenigheid in een naburig dorp het kasteel verlaat, ziet familievriend Golo zijn kans schoon om Genoveva ’s nachts een bezoekje te brengen…

Met tweejarig onderzoekstraject Een Nyeu Liedeken toetst Teletext oude Vlaamse volksliedjes op hun rol en betekenis in Antwerpen vandaag. Hoe klinkt een oud volkslied uit de monden van huidige inwoners van Antwerpen?Voor Genoveva slaat Teletext de handen ineen met leerlingen van schakelklas ’20-21 van het Koninklijk Atheneum Antwerpen, KunstZ, Zino Moons (ONZIN) en Younes van den Broeck (Loods des Doods). Samen voorzien ze middeleeuws volksverhaal Genoveva van Brabant van een hedendaagse update.

Genoveva is een onderzoek naar de kracht van mythes. Een experiment in perspectiefwisseling. Wie staat er in de hoofdrol in dit verhaal? Wat als we andere personages laten spreken? In de gangen van het Atheneum aan de Rooseveltplaats wordt dit archaïsche verhaal in horror getransformeerd. Een hoofse gravin gedraagt zich duivels, God en de engelen komen over hun droomvakantie vertellen, een edelhert begint te wenen. Op zoek naar Genoveva.

CORONA UPDATE: de live performances van Genoveva op 21 & 22 oktober in Zaal Athena konden helaas niet doorgaan. Half december verschijnt een korte film van Genoveva door Julie van Kerckhoven.

Neem contact met ons op voor meer info over onze volksmuziekprojecten op scholen!


CONCEPT EN REGIE: Leonore Spee en Sascha Bornkamp
MUZIEK: Zino Moons
SCENOGRAFIE: Younes van den Broeck aka Spitler
COPRODUCTIE: KunstZ, Loods Des Doods, WALPURGIS
MET STEUN VAN: Stad Antwerpen, Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, District Antwerpen
IN SAMENWERKING MET: Koninklijk Atheneum Antwerpen
MET DANK AAN: Evelien van Hemelrijck


MEER PROJECTEN        

CONTACT 

Vind Teletext op:

 ︎     ︎     ︎     ︎     ︎

︎  teletextmuziek@gmail.com
 ︎ +32 4 73 45 96 92