PROJECTEN            MUZIEK            MAKERS             AGENDA             SHOP

    FESTIVAL EEN NYEU LIEDEKEN

Teletext feat.
DE ROMA, WALPURGIS & VELE ANDEREN

   
                           

Op 1 mei 2021 neemt muziektheatercollectief Teletext volksschouwburg de Roma over. We organiseren er de eerste editie van het festival Een Nyeu Liedeken.


Gedurende één dag staat het gehele gebouw van De Roma in het teken van 21e eeuwse volksmuziek. Kunstenaars, denkers, activisten, politici en andere inwoners van Antwerpen gaan met elkaar in gesprek. Welke betekenis hebben volksliederen in een superdiverse stad als Antwerpen? Hoe kunnen historische liederen transformeren om aan te sluiten op onze huidige leefwereld?

Teletext doet sinds begin 2019 onderzoeknaar inhouden van diversiteit in Vlaamse volksliederen en werkte met verschillende artistieke en lokale gemeenschappen in en rond Antwerpen aan hedendaagse updates. We merken dat er nood is aan een genuanceerde, inclusieve dialoog over de manier waarop we met Vlaams (immaterieel) erfgoed omgaan - en breder over hoe we ons verhouden tot de Vlaamse identiteit.


Met dit festival willen we verschillende erfgoedspelers, artistieke stemmen en gemeenschappen uit de stad uitnodigen om de koppen bij elkaar te steken. Om - elk vanuit onze eigen expertise - bij te dragen aan de dialoog, om suggesties aan te reiken, te bevragen, met nieuwe vormen te experimenteren. De festivaldag bestaat uit performances, lezingen, panelgesprekken, schrijf- en zangsessies, luisterverhalen en een leeshoek. Het festival wordt afgesloten met een concert van een volksmuziekkoor van buurtbewoners en lokale verenigingen, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt samengebracht door Nyiragasigwa Hens.

Klik hier als je meer wilt weten over het festival of ideeën hebt voor een bijdrage!

MEER PROJECTEN        

CONTACT 

Vind Teletext op:

 ︎     ︎     ︎     ︎     ︎

︎  teletextmuziek@gmail.com
 ︎ +32 4 73 45 96 92